Ademhaling, de essentie van een gezond bestaan!

Het is belangrijk om te weten dat de meeste mensen oppervlakkig ademhalen. Dit betekent dat ze ademhalen door hun borst en schouders omhoog te brengen bij het inademen in plaats van hun buik te laten uitzetten.

Gezond ademen

Om gezond te ademen moeten we ons concentreren op de uitzetting van de buik als we inademen. Zo laten we alle ademhalingsspieren efficiënt werken en maken we optimaal gebruik van onze longen.

Hier volgen een paar tips om dagelijks toe te passen.

  • Neem regelmatig een pauze. Gebruik dit moment om een ademhalingsoefening te doen. Stop met wat je aan het doen bent en focus op je ademhaling.
  • Let op je houding. Een goede houding helpt bij het ademhalen. Zorg ervoor dat je rechtop zit of staat en laat de schouders ontspannen.
  • Verlaag stress. Stress kan de ademhaling negatief beïnvloeden. Probeer stres verlagende activiteiten zoals yoga of een meditatie. Zo wordt je ontspannen en kan je je ademhaling verbeteren.

Door bewust te zijn van de ademhaling kan je je lichaam helpen optimaal te functioneren en de algehele gezondheid te verbeteren. Deze makkelijke basis tips kunnen je al een eindje op weg helpen.

Begeleiding

Wil je begeleiding bij gezonder ademhalen? Ik help je graag en geef je nog meer praktische en handige oefeningen zodat jij ook weer volop kan genieten van het leven.