Mijn verhaal

Ik ben zelf het levende bewijs 

Jarenlang gebruikte ik medicijnen tegen astma. Elke dag nam ik trouw mijn ‘pufjes’. Toch begon ik mij steeds slechter te voelen. Ik had weinig energie en last van mijn eczeem. De klachten leken te verergeren. Ondertussen werd mijn medicatie steeds verder opgehoogd. Hierdoor kreeg ik sterk het gevoel dat er een verband was tussen de klachten. Steeds kreeg ik het advies door te gaan met de medicatie. 

Niets meer te verliezen

Toen hoorde ik over de Buteyko methode. Een programma waarmee je de ademhaling rustiger en gezonder maakt. Mijn conditie was inmiddels zo slecht dat ik nauwelijks een trap op kon lopen en ik niet meer op een normale manier kon functioneren. Ik had op dat moment niets meer te verliezen dus ik waagde de sprong en besloot in 2016 de Buteyko training bij Dick Kuiper te volgen.

Hier ben ik nog iedere dag dankbaar voor!

Tijdens de training leerde ik over de theorie en de werking van de Buteyko methode. Het begrijpen van deze methode was erg belangrijk voor mijn motivatie om consistent met de training aan de slag te gaan. Ik ging thuis aan de slag en kreeg voedingsadviezen.

Na 14 dagen al resultaat

Ik kreeg de ademhalingstechniek onder de knie en ik heb mij aan de voedingsadviezen gehouden. Dit zorgde ervoor dat mijn klachten sterk verminderden. Sterker nog, geheel verdwenen. De effecten waren werkelijk verbluffend. Na 14 dagen voelde ik de eerste resultaten. Ik was minder moe en ik kreeg steeds meer energie. 

Ik ben in geen jaren zo fit geweest!

Na enkele weken begon mijn eczeem af te nemen, de maanden erna verdween het helemaal. In overleg met mijn longarts bouwde ik mijn medicatie af. Inmiddels gebruik ik helemaal geen medicatie meer. Ik ben in geen jaren zo fit geweest. Ik voel mij krachtig, energiek en vitaal. 

Dit gaf destijds zo’n goed gevoel. Ik voelde dat ik hier meer mee moest doen. Ik besloot zelf trainer te worden. In 2017 heb ik mijn opleiding bij Dick Kuiper van het Buteyko Instituut Nederland met succes afgerond. Nu geef ik zelf vanuit mijn praktijk in Koekange trainingen en help ik mensen aan een gezonder leven. 

De Buteyko methode heeft mijn leven totaal veranderd. Dit gun ik jou ook!

Wil jij meer weten over de Buteyko methode of een training volgen?

“Sinds ik de Buteyko methode heb toegepast in mijn leven zijn er een aantal dingen merkbaar veranderd. Ik heb meer energie, slaap beter en ik gebruik de helft minder aan pufjes. De oefeningen die bij de methode horen zijn gemakkelijk toe te passen in mijn dagelijkse (drukke) leven en hier heb ik echt baat bij! Ik voel me fitter en gezonder.
Henriëtte neemt ruim de tijd en legt alles goed uit. Ook na de consulten heb ik ondersteuning gekregen. Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd en kan deze dan ook van harte aanbevelen.”
Manon, 37 jaar