geniet volop van de herfst

Ademhalingsproblemen in de herfst?

De zomer is voorbij en langzaam zien we de bladeren verkleuren en veranderd het seizoen naar de herfst. Waar de een niet kan wachten op een mooie boswandeling om te genieten van de prachtige kleuren en de frisse lucht, is het voor de ander een seizoen waarbij benauwdheid de kop op kan steken. Ik vertel je graag dat er een oplossing is en dat ook jij volop kan gaan genieten van de herfst, en alle andere seizoenen!

Buteyko

De Buteyko-methode is een ademhalingstechniek die is ontwikkeld door de Russische arts Konstantin Buteyko. Het doel van deze methode is om de ademhaling te normaliseren door oppervlakkige ademhaling te verminderen en de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in het lichaam te verhogen. Het wordt vaak gebruikt als een manier om ademhalingsproblemen, zoals astma en hooikoorts, te behandelen.

Ademhalingsbeheersing

In de herfst kunnen mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma of allergieën, vaak meer symptomen ervaren vanwege de veranderingen in het weer en het stijgende gehalte aan allergenen in de lucht, zoals pollen en schimmelsporen. Het kan een goed moment zijn om de Buteyko-methode te overwegen als een aanvullende benadering van ademhalingsbeheersing.

Hier zijn enkele manieren waarop de Buteyko-methode zeer nuttig kan zijn in de herfst:

  1. Vermindering van symptomen: Door de ademhaling te normaliseren en de hoeveelheid CO2 in het lichaam te verhogen, kan de Buteyko-methode helpen bij het verminderen van ademhalingsproblemen, zoals benauwdheid en hoesten, die vaak verergeren in de herfst.
  2. Verminderen van medicatie: Sommige mensen met astma kunnen hun behoefte aan medicijnen verminderen of zelfs stoppen met medicatie naarmate ze de Buteyko-methode leren en toepassen.
  3. Stressmanagement: De Buteyko-methode omvat ook ontspanningstechnieken, die kunnen helpen bij het omgaan met stress, wat op zijn beurt de ademhaling kan beïnvloeden.
  4. Verbetering van de immuniteit: Een goed gecontroleerde ademhaling kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van herfstgerelateerde infecties en verkoudheden.

Persoonlijk advies

In mijn praktijk help ik je graag met het beoefenen van technieken. Onder begeleiding en met persoonlijke tips ben ik ervan overtuigd dat ook jij volop kan genieten van dit prachtige herfstseizoen. Ben jij klaar om voor eens en voor altijd af te rekenen met long gerelateerde klachten? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.