Goede voornemens?

Goede voornemens. Heb jij ze nog? Of heb je ze al laten vallen? De goede voornemens, ze verwijzen meestal naar de doelen die mensen zichzelf stellen voor het nieuwe jaar om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. “Buteyko” verwijst naar de Buteyko-ademhalingstechniek, ontwikkeld door de Russische arts Konstantin Buteyko. In dit nieuwe blog van het nieuwe jaar neem ik je mee en kijken we samen naar hoe deze begrippen samenkomen.

Voornemen 1. Ik wil een bewustere ademhaling.

Ademhalingsbewustzijn. Een veelvoorkomend voornemen is om meer aandacht te besteden aan gezondheid en welzijn. Het integreren van Buteyko-ademhalingstechnieken in je dagelijkse routine kan helpen bij het verbeteren van je ademhaling en het verminderen van stress.

Voornemen 2. Ik wil minder stress ervaren.

Veel mensen stellen zichzelf als doel om stress in hun leven te verminderen. Door Buteyko-ademhalingsoefeningen te doen, kun je de activiteit van het sympathische zenuwstelsel verminderen en de parasympathische activiteit verhogen, waardoor je stressniveau daalt.

Voornemen 3. Ik wil mijn luchtwegen gezonder maken.

Als je je gezondheid wilt verbeteren, vooral op het gebied van de luchtwegen, kan het aanleren van de Buteyko-methode je helpen beter adem te halen en de gezondheid van je ademhalingssysteem te bevorderen.

Voornemen 4. Ik wil meer energie.

Door bewust met je ademhaling om te gaan, kun je de zuurstofopname in je lichaam verbeteren. Dit kan leiden tot meer energie en vitaliteit, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het behalen van doelen zoals meer lichaamsbeweging en een gezondere levensstijl.

Voornemen 5. Ik wil een nieuwe methode aanleren.

Oftewel gedragsverandering. Het aanleren van een nieuwe ademhalingsmethode zoals Buteyko vereist consistentie en discipline. Het stellen van doelen op het gebied van ademhalingstraining kan je helpen bij het ontwikkelen van positieve gewoonten en gedragsveranderingen.

Het combineren van goede voornemens met de Buteyko-methode kan dus een holistische benadering bieden voor het verbeteren van zowel fysieke als mentale gezondheid. Het is altijd aan te raden om met een gezondheidsprofessional te overleggen voordat je significante veranderingen aanbrengt in je gezondheidsroutine.

Gun jij het beste voor jezelf en je lichaam en pak jij dit nieuwe jaar aan om al jouw voornemens werkelijk aan te pakken en een gezondere leefstijl te ontdekken? Ik help je graag. Boek geheel vrijblijvend een persoonlijke eerste intake in, dan gaan we samen kijken hoe we 2024 jouw jaar kunnen maken!