Wat is buteyko?

De Buteyko-methode is een ademhalingstechniek die is ontwikkeld door de Russische arts Konstantin Buteyko. In de jaren 50 van de vorige eeuw is hij begonnen met het ontwikkelen en onderzoeken van een eigen methode. Het idee achter deze methode is dat veel mensen verkeerd ademen. Denk aan hyperventileren of enkel door de mond ademen. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.

De Buteyko-methode stelt dat het aanleren van de juiste ademhalingstechniek helpt om gezondheidsproblemen te verminderen en de gezondheid te verbeteren. De methode is vooral gericht op het verminderen van overmatig ademen en het verhogen van de concentratie kooldioxide in het bloed. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en zo de zuurstofafgifte aan weefsels en spieren wordt verbeterd.

De basisprincipes van de methode omvat het trainen van de ademhalingsspieren om de techniek van het ademhalen te verbeteren. Door oefeningen die zijn gericht op het verlagen van de ademhalingssnelheid en het verminderen van de diepte van de ademhaling zal de concentratie van kooldioxide in het bloed toenemen.

De Buteyko-methode wordt gebruikt om ademhalingsproblemen zoals astma, allergieën en slaapapneu te behandelen. Het kan ook worden ingezet om de gezondheid te verbeteren en angst en stress te verminderen.

Deze methode kan worden beschouwd als een alternatieve behandeling voor het aanpakken van stress en ademhalingsproblemen en is zeer effectief. Ben je benieuwd wat Buteyko voor jou kan betekenen? Een intake is altijd gratis. Neem contact op bij vragen of maak direct een afspraak en geniet weer volop van het leven!

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend consult inplannen? Neem even contact met mij op.